lidt historik

LIDT OM KULTURGRUPPENs "rejse" frem til idag:

 

I 1970`erne og 80`erne var der i Karise en kulturel forening, der arrangerede foredragsaftner med varierende emner. Denne "foredragsrække" stoppede dog engang i 80`erne med sine aktiviteter. Nu afdøde Kirsten Skovbæk (folkeskolelærer og formand for menighedsrådet) tog i 1999 initiativ til en kulturbegivenhed om middel-alderen. Det blev en stor succes. 10 år senere forsøgte man- nu under navnet "Kulturdag 2009"-med  endnu et stort arrangement med forskellige kulturtilbud til Karises borgere. I årene herefter har initiativerne budt på bl.a. foredrag og børneopera.

       I 2015 ændredes navnet til "Kulturgruppen Fru Marthe", dels for at skabe større synlighed-dels for at markere vores store interesse for sagnet om den gode og barmhjertige Frue på Karisegård. 

 

 

   Susanne er foreningens kasserer og har ved siden af eget firma.

      Eli er med i gruppen og er iøvrigt medlem af Faxe Byråd

       Jens kom med da vi begyndte på "historiske ruter". Hans store interesse ligger i arbejdet omkring Fru Marthes Kilde.

  Erik flyttede til Karise for en del år siden. Han er nu pensionist og har tidligere været formand i Ishøj  Menighedsråd. Han har, sammen med Henning, Jens og Marianne, været en del af holdet bag "historiske ruter"


Marianne er ekstern konsulent og har været en stor og vigtig arbejdskraft i arbejdet med app`en: på sporet af fru Marthe og det gamle Karise

  Henning er nuværende formand

og ansvarlig for kontakt til myndigheder, presse samt denne hjemmeside.