Team

BESTYRELSEN 

            Januar 2020- januar 2021

HENNING CHRISTENSEN

formand


SUSANNE HOLM

kasserer


ERIK AHRENSBERG, KARISE

ELI JACOBI NIELSEN, KARISE 

JENS ELBÆK LARSEN, KARISE


HISTORISKE RUTER

( kulturen i bevægelse)


 "Historiske ruter/sagnet om Fru Marthe" giver mulighed for, at ALLE med en smartphone/tablet i hånden kan få en "på opleveren" samtidig med en "portion" god motion og frisk luft f.eks. ved en tur rundt i Karise.

Da Karise har et "sejlivet" sagn,om den hellige Marthe som samtidigt er tæt knyttet til vores smukke kirke, er det oplagt at give dette videre. 


Denne første "rute" handler derfor om Karises middelalder med fokus på sagnet om den gode Fru Marthe.

Vi er så heldige, at der er en masse historisk stof tilgængeligt og dette materiale er nu ved at blive bearbejdet til anvendelse på de digitale medier- på en app

Kulturgruppen arbejder ihærdigt på, sammen med dygtige medarbejdere i Faxe Kommune, at have projekt og app færdig i 2020. Vi glæder os meget til at præsentere det og håber, at rigtigt mange vil gøre brug af- og få glæde af app`en.

Dato for præsentationen bliver fredag 21. august 2020


   find app her


Supplerende materiale til app finder du her:

                           husk højreklik og åbn ny fane


Faxe Kommune støtter projektet -både økonomisk og med betydelig ekspertbistand.

Projektet blev faktisk en realitet efter en række af dialogmøder i 2015-17 mellem Faxe Kommune og de større bysamfund samt landsbyer.

Det første projekt her i Karise i det regi, var plantning af rønnebærtræerne på Karl af Risevej,men det er en anden historie. DANNEBROG 800 ÅR

Dannebrog er vores vigtigste nationale symbol. Vi bruger flaget ved højtider og i sorg- i krig og fred. Ja sågar i lagkagen.

Da vores flag fyldte 800 år var der god grund til at feste og det gjorde vi her i Karise lørdag 15. juni i 2019

 

               Fejringen er nu overstået!


                 

 Karise-fortællinger


Her vil vi holde dig informeret om "fortællinger fra Karise"


Det er vores plan, at tage en "snak" med en række af borgere, som på den ene eller anden måde har en god historie, som andre kan nyde og måske få gavn af.


 Det hele blev "skudt" igang i januar 2020, og i februar, få dage før Dagnys 97-års fødselsdag, fik vi den første fortælling "i kassen". Efterhånden som vi får historierne fortalt, vil de  blive lagt ud som podcast, som du kan lytte til på din tablet, smartphone eller PC


            klik på boksen og lyt til den første historie

                        

Hvorfor er det vigtigt med disse fortællinger?


Fordi vi mener, at historien er en vigtig del af vores liv- af vores identitet.

Den overordnede historie er spændende; men den mere nutidige og lokale historie er for mange måske endnu mere spændende og nærværende. "Hvem boede der og der-hvad lavede de og hvordan var de som personer"? Hvordan var livet under krigene osv.

Disse hændelser vil vi gerne have fortalt af personer, som selv har oplevet dem eller selv har fået dem fortalt af forældre og andre.   OBS! under corona-pandemien har vi måttet indstille optagelserne midlertidigt-men ser frem til at kunne fortsætte igen.