Team

BESTYRELSEN 

            Januar2019- Januar 2020

HENNING CHRISTENSEN

formand


SUSANNE HOLM

kasserer


ERIK AHRENSBERG, KARISE

MARIANNE HOLMEGAARD, SMERUP

ELI JACOBI NIELSEN, KARISE 

JENS ELBÆK LARSEN, KARISE


HISTORISKE RUTER

( kulturen i bevægelse)


 Ideen med "Historiske ruter" bygger på en vision om, at børn og børnefamilier med en smartphone/tablet i hånden skal kunne få en kultur-oplevelse samtidig med en gang god motion og frisk luft f.eks. med en tur rundt i Karise. Den første "rute" handler om Karises middelalder med fokus på sagnet om den gode Fru Marthe.

Vi er så heldige, at der er en masse historisk stof tilgængeligt og dette materiale er nu ved at blive bearbejdet til anvendelse på digitale medier.

Kulturgruppen forsøger, at have noget materiale færdigt til brug i løbet af 2019.


Faxe Kommune støtter projektet både med økonomiske midler og med betydelig ekspertbistand.


Projektet kom igang som en udløber af dialogmøder i 2015-17 mellem Faxe Kommune og de større byer samt landsbyer. DANNEBROG 800 ÅR

Dannebrog er vores vigtigste nationale symbol. Vi bruger flaget ved højtider og i sorg- i krig og fred. Ja sågar i lagkagen.

Nu da vores flag fylder 800 år er det oplagt at feste og det gør vi her i Karise lørdag 15. juni fra kl. 9-17. Selv i Estland bliver flaget fejret med megen festivitas.

Her vil der på området ved Karise hallen blive rejst en middelalder-teltby med forskellige aktiviteter samt mad, drikke og underholdning.

 Hvis du trykker på boksen herunder kan du se program for hele eventen.

Historier fra Karise


Her håber vi, at kunne fortælle noget mere engang til efterår.

Men vi kan dog godt røbe lidt om projektet.

Vores forhistorie er vigtig synes vi.

Citat "du skal kende din fortid, for at forstå din nutid og forme din fremtid"

Historien består af en masse byggeklodser.Den tidlige overordnede historie, som mere tegner de "store" linier, er spændende; men den mere nutidige og lokale historie er for mange måske endnu mere spændende og nærværende. Hvem boede der og der-hvad lavede de og hvordan var de som personer? Hvordan var livet under krigene osv.

Disse ting vil vi gerne have fortalt af personer, som selv har oplevet det eller ihvertfald kan fortælle om det.


Hvis du har noget, der kunne have interesse for andre, er du velkommen til at sende os en mail-se kontakt. eller ringe 20231415